Facebook Nedir?
Facebook, Şubat 2004'te başlatılan bir sosyal ağ hizmetidir. En popüler çevrimiçi sosyal ağdır ve dünyanın tüm ülkelerinde kullanılabilir. Facebook, kişisel bir profil oluşturmanıza, diğer kullanıcıları arkadaş olarak eklemenize, onlara mesaj göndermenize ve arkadaşlarınızı kendiniz hakkında bilgilendirmek için kişisel profilinizi güncellemenize olanak tanır. Facebook'u tanıdığınız kişileri takip etmek, yeni insanlarla tanışmak, iş bulmak, ürün satmak vb. için kullanabilirsiniz. Facebook'un her ay 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı vardır ve 2 milyondan fazla web sitesi platforma entegre olmuştur (Aralık 2016 itibariyle) .
Facebook, Facebook, Inc.'in sahibi olduğu ve işlettiği Şubat 2004'te başlatılan bir sosyal ağ hizmetidir. Amazon, Apple ve Google ile birlikte Dört Büyük teknoloji şirketinden biri olarak kabul edilir.
Facebook'un misyonu "insanlara topluluk oluşturma ve dünyayı birbirine daha da yakınlaştırma gücü vermek"tir. Facebook'un 30 Haziran 2019 itibariyle aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı var.
Facebook, Mark Zuckerberg tarafından üniversitedeki oda arkadaşları ve Harvard Üniversitesi öğrencileri Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes ile Harvard Üniversitesi'nde öğrenciyken kuruldu. Web sitesinin üyeliği başlangıçta Harvard öğrencileriyle sınırlıydı, ancak Boston bölgesindeki diğer kolejlere (ve daha sonra liselere), Ivy League okullarına ve Stanford Üniversitesi'ne genişletildi. Daha sonra, herhangi bir üniversite öğrencisini, ardından lise öğrencilerini ve hatta üniversite diploması olmayan yetişkinleri kapsayacak şekilde daha da genişledi.
2006 yılında Facebook, Menlo Park'ta 400 milyon dolara bir tesis satın aldıktan sonra operasyonlarını Palo Alto'ya taşıdı. İlk yatırımını daha sonra o yıl Peter Thiel'in Kurucular Fonu'ndan aldı. 2009'da Microsoft'tan 500 milyon dolar aldı. Diğer yatırımcılar arasında Benchmark Capital, Greylock Partners ve Accel Partners, bir halka arzı (İlk Halka Arz) Şubat ayında hisse başına 38 dolardan fiyatlandırmadan önce
Yorumlar
Yorum Gönder